
Fine Itheacháin
Déan iniúchadh ar bhlastáin ó gach cearn den domhan, arna spreagadh ag táirgí a fhástar agus a fhástar go háitiúil i dtimpeallacht fíorálainn.
Le cúpla bliain anuas, tá cáil Chill Dara mar ‘chontae bia’ méadaithe ó neart go neart. Ó bhialann réalta Michelin agus Bib Gourmand go tae tráthnóna suáilceach i gcaisleáin, bain taitneamh as ealaín a bhuaigh duaiseanna a rinne cuid de na príomhchócaire is fearr sa tír.
Bialann réalta dhá-Michelin ag ceiliúradh táirgí áitiúla, faoi stiúir an Chef Jordan Bailey, iar-phríomhchócaire ag Maaemo 3 réalta in Osló.
Beár agus bialann maisithe cluthar ó na 1920idí a thairgeann eispéiris chócaireachta éagsúla.
Eispéireas itheacháin uathúil, is eispéireas breá itheacháin é Bialann 1180 atá suite sa seomra bia príobháideach i gCaisleán Chaisleán Chill Chá ón 12ú hAois. Breathnaíonn an bhialann iontach seo ar an […]
Insíonn Bialann Barton Rooms ag Caisleán Bhaile an Bharbair stádas ailtireachta uathúil Chaisleán Bhaile an Bharbair le gnéithe stairiúla an phríomhfhoirgnimh. Tagann ainm na bialainne ó […]
Ealaín clasaiceach Éireannach ón gcócaire Sean Smith faoin tuath i gCill Dara.
Ar cheann de na seomraí bia is áille sa tír, tá Seomra Morrison mar chroílár sóisialta Theach Carton le breis agus 200 bliain. An fhoireann óg agus uaillmhianach ag Carton […]