Buail leis an Déantóir - Barry ó Lock 13 - Isteach i gCill Dara
Glas13barra
Ár Scéalta

Buail leis an Déantóir – Barry ó Lock 13

Buail leis na déantóirí: Le linn na sraithe seo, táimid ag ceiliúradh agus ag cur aithne ar chuid de na léiritheoirí is mó agus is fearr i gCill Dara ina réimsí féin.

Tá úinéir Lock 13 Brewpub agus Kildare Brewing, Barry Flanagan, ar an gcéad dul síos lena scéal faoin gcaoi ar athraigh an gnó ó 2017 i leith.

Inis dúinn rud éigin faoi Kildare Brewing Company agus Lock 13 go mb'fhéidir nach mbeadh a fhios ag daoine ?

Glasáil 13 Tá sé sa teaghlach againn le 27 bliain mar ghnó teaghlaigh agus is ann a bhí an t-ádh liom a bheith in ann a bheith i mo tábhairne den dara glúin de bharr go raibh an teach tábhairne ag mo thuismitheoirí agus ansin é a threorú trí uiscí lag an chúlaithe ansin chomh maith.

Sheolamar Kildare Brewing Company in 2017 mar gheall ar an rath a bhí ar an gcaoi a rabhamar in ann ár múnla gnó a athrú anseo i Lock 13 trí dhíriú níos mó ar fhreastal ar bheoir cheardaíochta Éireannacha áitiúla ach é sin a mheaitseáil leis an mbia ón talamh.

Is é an t-éiteas atá againn anseo ná deoch a dhéantar anseo a mheaitseáil le bia a dhéantar as an talamh. Ar ais in 2017, chonaiceamar méadú ar dhíolacháin ár ngnó mar gheall ar a bheith in ann rud éigin difriúil a thairiscint don chustaiméir agus mar sin shocraigh muid ár micrea-ghrúdlann féin a dhéanamh agus is é sin an áit ar thosaigh Kildare Brewing.

Is muid an chéad brewpub riamh i gContae Chill Dara, sílim go bhfuil cúigear nó seisear againn sa tír agus is turas iontach a bhí ann. Ós rud é go raibh grúdlann againn ar an láthair inar féidir le daoine a fheiceáil cá bhfuil an beoir déanta agus ansin pionta den bheoir a bheith os a gcomhair, is taithí an-idirghníomhach é sa mhéid is go bhfeiceann tú na umair ar fad, is féidir leat a fheiceáil. ghrúdlann tráchtála ar an láthair ach freisin ansin tá áilleacht na Canálach Móire ar leac an dorais agat a bhí mar mhórbhealaí agus seachbhealaí don tionscal grúdaireachta siar go déanach sa 19ú haois.th haois chomh maith mar sin tá sé tagtha ciorcal iomlán.

Ós rud é gur gnó teaghlaigh é tá súil agam go mbeidh mé in ann é sin a chur ar aghaidh chuig na glúnta atá le teacht freisin.

Cad a spreag tú chun Kombucha a tháirgeadh?

Chuir mé spéis i gcónaí sa tionscal, idir ghné an bhia agus na ndeochanna. Maidir le gné na dí, is grúdóir cáilithe mé, sommelier beorach cáilithe agus sommelier fíona.

Is í an fhoghlaim is mó atá agam ná m’athair céile agus mo mháthair-chéile a chónaíonn liom – is Polannaigh iad agus tá súil ghéar acu agus cultúr coipthe bianna. Is táirge coipthe é beoir, is táirge coipthe é fíon agus nuair a théann tú síos an poll coinín sin ina bhfuil suim agat i mbianna coipthe níl ort ach leanúint ar aghaidh!!

Bheadh ​​kefir, cáis uachtair déanta agam agus ansin tháinig Kombuca ar an ardán freisin. Tá an-tóir air in oirthear na hEorpa mar tháinig sé ón tSín ó dhúchas na céadta bliain ó shin agus d’ól na Rúisigh é mar leigheas tar éis oíche amuigh ar vodca!

Rinneamar nasc le Java Republic a bhí mar sholáthraí tae agus caife againn ag an am. Tá raon iontach tae acu agus bhíomar ag féachaint ar chomhpháirtithe in 2019 nuair a rinne muid ár gcéad bhaisc. Choinnigh séasúr na Nollag gnóthach muid sa teach tábhairne agus sa ghrúdlann mar sin ní dhearna muid faic le Pro Kulture Organic Kombuca go dtí Eanáir 2020.

Nochtadh Robert Brewer dó i Vancouver ansin freisin, chuaigh sé ar chúrsa tráchtála Kombuca go Barcelona agus chonaic sé go raibh an trealamh go léir a bhí ag teastáil uainn agus nach raibh gá le heisíocaíocht ollmhór, tá ár teach grúdlainne thar a bheith spíonta amach, Bhí sé ag an bpointe nár ghá dúinn aon infheistíocht a chur leis agus mar sin bhraitheamar nach raibh aon dochar ann é a thriail. Chuamar ar Aldi in 2020 mar chuid dá Grow with Aldi agus níl aon áit eile againn ó shin. Ghlac sé le léas den saol.

Is táirge é freisin a oireann cad ba mhaith linn a dhéanamh. Is dócha gurb é an táirge is mó taighde ar domhan é agus na buntáistí sláinte a mhaíonn sé gan fianaise nithiúil eolaíoch. Is iad na bunghnéithe ná gur tae é. Tá tae glas ar cheann de na taenna is mó a itear ar domhan, ólann muid tae dubh anseo, ach má tá tú ag dul chuig cultúir thoir is tae glas a bheidh ann agus is iad na tairbhí sláinte a bhaineann leo a gheobhaidh tú an tairbhe sin go léir freisin. Tá sé neamh-alcólach, cairdiúil le vegan, saor ó dhéiríocht, íseal i calraí… d’fhéadfainn dul ar aghaidh. Tá sé feicthe againn sa teach tábhairne go bhfuil athrú tagtha agus nach bhfuil daoine ag ól an oiread agus mar sin mothaímid gur táirge é seo a raibh muid in ann a chruthú gan infheistíocht ollmhór ach ba tháirge é freisin a theastaigh uainn féin mar thomhaltóirí a bheith. in ann a ithe – cuireann sé tic sna boscaí go léir.

Cad a dhéanann tú/Cá dtéann tú i gCill Dara ar do lá saor?

Tá beirt pháistí agam a thógann cuid mhór ama saor agam agus is breá liom é sin. Dúnann an teach tábhairne Dé Luain agus Dé Máirt agus tá an ghrúdlann ar oscailt ó Mháirt go hAoine mar sin ciallaíonn sé gur lá saor é Dé Luain agus déanaim iarracht é sin a bhainistiú chomh maith agus is féidir liom - is é mo lá a choinním saor ó chruinnithe.

Go háitiúil téim le haghaidh lóin le mo bhean chéile agus na páistí ar scoil mar sin tá sé sin ceann maith, tá an am sin againn le chéile. Téann muid go Jungle Dens, Playbarns freisin agus má bhíonn an aimsir go deas téann muid ar siúlóidí sa Graí Náisiúnta na hÉireann – tá an t-ádh linn é sin a bheith ar leac an dorais againn. Uaireanta téann muid ag siúl timpeall Sráidbhaile Chill Dara agus Gairdíní na Seapáine. Is maith liom am a chaitheamh le bheith buíoch as na rudaí simplí fiú, ag siúl trí bhaile Chill Dara leis na páistí chun an chearnóg a fheiceáil agus an seacláid te a fháil ó Caisleán Dóiteáin, Thomas Silken freisin. Tá am teaghlaigh an-tábhachtach domsa agus sin an rud is maith liom a dhéanamh ar mo lá saor.

Seachas do bhialann féin, cá bhfuil an áit itheacháin is fearr leat?

Bhí an t-ádh dearg orm ithe ag Aimsir ag an Chlochán ag Lyons. Ní rud rialta é agus b’fhíordhearc é agus bhí sé eisceachtúil. Tá leibhéal maith eolais agam faoi bhia agus agus tá a fhios agam go bhfuil an beoir ag Jordan thuas ansin ach níl a chuid eolais fíor, má tá tú ag caint ar an gcineál sin bialann AA Class level bheadh ​​sé Aimsir.

Ag an nóiméad is Dunne & Crescenzi i Sráidbhaile Chill Dara é. Bhí an mhias lachan is fearr a bhí agam riamh ann don lón le déanaí. Bhí sé ar fheabhas. Castachtaí, blasanna, luach agus ar ndóigh is breá leis na páistí é mar gheall ar na pastas, na píotsa agus na huachtair reoite - tá sé an-chairdiúil don teaghlach.

Cad é an t-amhrán/ceol is fearr leat?

Ag an nóiméad tá sé George Ezra. Rud éasca. Is maith liom ceol saor in aisce. Ar maidin inniu bhí mé ag éisteacht le Ezra ag dul ar scoil. Is é The Greatest Showman an seinmliosta atá agam, gach amhrán sa mhéid sin, táim ag canadh fiú mura bhfuil na páistí sa charr. Is iondúil go mbíonn na hamhráin agus na ceoltóirí a thaitníonn liom fuaraithe – George Ezra, Jack Johnson na fuaimeanna soineanta sin. Ní gá duit smaoineamh.

Cén scannán is fearr leat?

Vanilla Sky. Tom Cruise, Penelope Cruz agus Cameron Diaz. Seo ceann a chonaic mé go raibh mé 16 nó 17. Faigheann roinnt daoine é, ní fhaigheann daoine eile é, ach bhain mé taitneamh as. Is dócha gur scannán é a d’fhéach mé trí nó ceithre huaire. Agus ansin tá na cinn buanchruthacha agat mar Sleepless in Seattle.

Tá tuilleadh eolais faoi Lock 13 agus Kildare Brewing ar fáil anseo