Log Peanut & Seacláid
Treoracha & Smaointe Turas

Tabhair Blas de Chill Dara chuig do Chistin

1

Sailéad Cáis Ghorm

Rachel Allen

Freastalaíonn 4 mar thosaitheoir

Beidh gá agat le:

  • Duilleoga sailéad measctha (tosaithe) / duilleoga siocaire (canapé)
  • Cáis ghorm aibí maith 200g (7oz), briste suas le do lámha i bpíosaí móra garbh (thart ar 2½cm / 1in)
  • Ola olóige seach-mhaighdean 50ml (2fl unsa)
  • 1 spúnóg bhoird de fhínéagar balsamach
  • A handful de pecans, mionghearrtha garbh
  • Lus móna tirim nó triomaithe, mionghearrtha go garbh
  • Peirsil réidh nó chatach, mionghearrtha go garbh
  • Salann mara agus piobar dubh úr talún

Measc na pecans agus cranberries le chéile i mbabhla agus cuir na píosaí cáise gorm agus peirsil leis.

Chun an chóiriú a dhéanamh, déan an ola olóige seach-mhaighdean agus an fínéagar balsamach a mheascadh, agus séasúr le salann agus piobar dubh úr talún. Triomaigh roinnt toss isteach leis na pecans, cranberries, cáis gorm agus peirsil.

Caith na duilleoga sailéad i mbabhla agus cuir leath den mheascán cáise gorm leis. Roinn idir ceithre phláta agus barr gach ceann de na plátaí leis an gcuid eile den mheascán.

Maidir leis an canapé, cuir na duilleoga siocaire ar phláta mór agus barr iad leis an meascán.

Freastal láithreach.

2

Parfait Breac & Chorizo ​​Ailoi

Alex Adams (Príomhchócaire, Dew Drop Inn)

Comhábhair

  • Filléad breac deataithe fuar 300g
  • 4 tbsp iógart nádúrtha
  • 1 tbsp peirsil mionghearrtha
  • Paprika pinch
  • 1 / 2 líomóid
  • 1 taos géar builín

Aioli

  • Buíocáin uibhe 2
  • 100g chorizo
  • Ola ráibe 300mls
  • 1 tbsp mustaird Dijon
  • 2 tbsp fínéagar fíon bán
  • 1 tbsp peirsil duilleog cothrom

Modh

Slice an taos géar go tanaí, triomaigh le ola agus tósta san oigheann é ar feadh 10-15 nóiméad ag 170c

I bpota tabhair an saille ón chorizo ​​i 300ml d'ola ráibe. Lig fuarú.

I cumascóir beag, déan na buíocáin uibhe, Dijon, agus fínéagar fíon bán a chumasc. Déan an ola a dhoirteadh go mall sa chumascóir. Déanfaidh sé seo eibleacht tiubh cosúil le maonáis. Nuair a bheidh an ola go léir istigh, cuir an paprika, an peirsil agus seiceáil an séasúrú leis.

I mbabhla measctha, cuimilt an bradán deataithe agus measc tríd an sú líomóide iógart, paprika agus peirsil mionghearrtha.

Freastal!

3

Muiríní rósta

Philip Gleeson (Cócaire Feidhmiúcháin, Óstán Killashee)

Muiríní Rósta Pan, Puree Cóilis, Fennel, Sailéad Oráiste & Roicéad, Caper, Peirsil, Noisette Almond Beurre

Comhábhair:

  • 3-4 muiríní úr
  • ½ ceann cóilis
  • 1 banana slisnithe go tanaí
  • Cloige gairleog 1 brúite
  • Uachtar 40mml
  • Fennel
  • Leitís roicéad
  • Oráiste (zest agus deighleoga)
  • Peirsil chopped
  • Almóinní calctha rósta
  • Capers
  • Im saillte
  • Ham Parma slisnithe

 

Modh

Puree Cóilis:
Slice tanaí an chóilis. Teas méid beag ola olóige i sáspan. Cuir na seallóidí agus an gairleog slisnithe tanaí leis agus cócaráilte go dtí go mbeidh siad bog. Cuir an cóilis leis. Cócaráil ar feadh 4-5 nóiméad gan dath. Cuir an uachtar agus an séasúrú leis. Nuair a bhíonn an cóilis bog le teagmháil bain den teas é agus cuir sa chumascóir é. Meascán cumasc go réidh. Seiceáil séasúrú.

Torann Almond Beurre:
Cuir 200 g d’im saillte i bpanna anlann. Lig dó fiuchadh agus nuair a bheidh an gaile go léir galraithe tabhair an t-im go céim cnó. Is féidir leat an boladh a bholadh ón bpanna. Bain agus cuir sú líomóide leis chun stop a chur le cócaireacht. Aistrigh go mbabhla. Nuair a fhuaraíonn sé beagán cuir an peirsil, almóinní tósta, capers.

Maidir leis an liamhás Parma a úsáidtear liamhás Parma réamh-slisnithe. Cuir idir iad agus leatháin de pháipéar gréiscdhíonach agus cócaráil go dtí go crispy @ 180oc.
Cuir friochadh neamh-bata ar an ngás. Ad splancscáileán d'ola olóige. Nuair a bhíonn tú te cuir na muiríní ar thaobh amháin ar feadh 2 mhionlach agus ansin 1 nóiméad ar an taobh eile. Cuir cnag ime leis nuair a dhéantar é a chasadh.

Le haghaidh an sailéad slice tanaí an finéal. Cuir na codanna roicéad, finéal agus oráiste leis i mbabhla agus cóirigh le vinaigrette.
Chun an mhias a chur le chéile, cuir an puree cóilis réidh ar an pláta. Cuir an sailéad sa lár agus cuir na muiríní timpeall an taobh amuigh. Cuir an liamhás Parma ar sailéad agus spúnóg an cóiriú timpeall.

Bain sult as!

4

Glasraí Fhéile

Joanna Fennell (An Beár Glas & Bialann ag Teach & Gairdíní Burtown)

Le haghaidh Nollag vegetarian nó vegan, bímid le Joanna a roinneann na miasa is fearr léi ag úsáid glasraí séasúracha chun tú a spreagadh an séasúr Fhéile seo.

5

Mousse Seacláide Te & anlann caramal fuisce

Mickael Viljanen (Príomhchócaire, Bialann an Cheaptha Teasa)

Comhábhair

  • Uachtar 230ml
  • 385g seacláid 70%, mionghearrtha go garbh
  • 20g im, diced
  • 2g salann mara Maldon
  • Whites ubh 230g

 

Modh
Leá seacláid & im
Tabhair uachtar le goil agus doirt seacláid agus im leáite
Cuir salann leis, eiblithe mar aon le cumascóir láimhe
Cuir whites ubh agus ath-eiblithe
Cuir an meascán i mbotella siphon
Muirear le capsúil gáis agus coinnigh te san oigheann íseal (50C)

Carmel Whisky

  • Uachtar 200ml
  • Uisce beatha 40ml
  • Im 20g
  • Siúcra caster 175g

Siúcra caramalise
Cuir im agus fuisce leis, agus uachtar ina dhiaidh sin
Tabhair go dtí an boil é agus suanbhruith ar feadh 1 nóiméad
Bain den teas é agus lig dó teacht go teocht an tseomra le freastal

Chun freastal:
Salann Maldon
Ola olóige

Cuir spúnóg bhoird mhór de charamal ag bun do bhabhla freastail agus barr le mousse seacláide te,
Críochnaigh le drizzle d'ola olóige agus pinch salainn mara.

6

Corraigh an Tuirc le anlann mónóg agus péacáin brící milis agus géar

Zabi & Izach (Comhleá Lemongrass)

Comhleá Lemongrass

Comhábhair

  • Stiallacha Tuirc
  • Ola plandúil
  • Gairleog úr
  • Sinséar úr
  • Anlann Cranberry Comhleá Lemongrass (déanta ag baint úsáide as gairleog chilli, sinséar chilli, siúcra donn agus mónóg orgánach)
  • Piobar dearg
  • Piobar buí
  • Piobar glas
  • Cairéid
  • Zucchini
  • Oinniún
  • Chill úr
  • Scallóga
  • Bolg Muiceola
  • Sealainn
  • Sprouts Brussel
  • Fínéagar Fíon Dearg
  • Ola seasame

Modh 

Ar dtús, faigh cíche turcaí úr agus sábh é ag teocht ard. Nuair a chuireann tú leis an bpanna ar dtús é, tabhair cúpla soicind dó san ola te chun tosú ag cócaireacht i gceart sula gcuirfidh tú aon chomhábhair eile leis.

Ar aghaidh, cuir isteach do gairleog úr agus sinséar. Nuair a bhíonn an turcaí ag rá go bhfuil sé ag cócaireacht agus go bhfuil dath éigin air, cuir anlann baile isteach. Is éard atá sa anlann a úsáidtear le haghaidh seo ag Lemongrass Fusion ná gairleog chilli agus sinséar chilli measctha le roinnt siúcra donn agus mónóg orgánach.

Nuair a bhíonn an turcaí bruite go hiomlán, is féidir leat roinnt glasraí a chur isteach. Ag tosú le piobar dearg, piobar buí, piobar glas, cairéid, courgettes slisnithe agus oinniúin slisnithe deiridh ach ní a laghad.

Next suas roimh plating, cuir do scallions úr leis an uile nuair a leanann roinnt mónóg orgánach.

Chun garnish, bain úsáid as scallions agus chilli úr.

Maidir leis an mhias taobh, tosú le sautéing an bolg muiceoil. Sula sábhálfaidh tú bolg na muiceola, caithfear é a chur faoi bhrú ar feadh dhá uair an chloig. Cuir isteach do chuid seallóidí freisin.

Is é an chéad chomhábhar eile roinnt Sprouts Brussel réamh-chócaráilte agus gairleog ina dhiaidh sin.

Le haghaidh an chóirithe bain úsáid as trí spúnóg bhoird d’fhínéagar fíon dearg agus pinch siúcra donn.

Cuir roinnt ola chilli agus sesame leis agus ansin tá sé réidh le pláta.

7

Císte Crumble Mincemeat

Rachel Allen

Comhábhair

  • Im 100 g (3 ½ unsa), bog, agus breise le haghaidh ramhar
  • 100 g (3 ½ unsa) siúcra donn éadrom donn
  • uibheacha 2
  • Sliocht vanilla 1/2 tsp
  • 2 bainne tblsp
  • 175 g (6oz) plúr féin-ardú
  • Mincemeat 550 g (1lb 3oz) (chun é a dhéanamh tú féin, féach thíos)
  • siúcra eisin, le haghaidh deannaigh
  • uachtar dúbailte nó rialta, bhuailtí, le freastal

le haghaidh na bearrtha crumble:

  • Plúr féin-ardú 100 g (3 ½ unsa), criathraithe
  • Siúcra caster 75 g (3oz)
  • Im 75 g (3oz), fuaraithe agus gearrtha i gciúbanna 1cm (1/2 in)
  • Almóinní calctha 25 g (1oz)

Stáin císte 22 cm (8 ½ in) de chruth earraigh nó stáin císte le bonn scaoilte le taobhanna 6cm (2 ½ in)

 

Modh
Preheat an oigheann go 180 ° C (350 ° C), Marc gáis 4, agus im taobhanna agus bun an stáin císte. Má tá stáin earraigh á úsáid agat, déan cinnte go bhfuil bun an stáin bun os cionn, mar sin níl aon liopa ann agus is féidir leis an gcíste sleamhnú go héasca agus í bruite.

Déan an bearradh crumble ar dtús. Cuir an plúr agus an siúcra caster i mbabhla, ansin cuir an t-im leis agus, ag baint úsáide as do mhéar, déan é a rubáil go dtí go mbeidh an meascán cosúil le blúiríní garbh aráin. Corraigh sna almóinní agus cuir i leataobh é.

Chun an spúinse a dhéanamh, uachtar an t-im ar dtús go dtí go mbeidh sé bog i mbabhla mór nó i meascthóir bia leictreach. Cuir an siúcra leis agus buille go dtí go mbeidh an meascán éadrom agus clúmhach.

Whisk na huibheacha le chéile i mbabhla beag leis an sliocht vanilla agus bainne ar feadh cúpla soicind nó díreach go dtí go measctha, ansin de réir a chéile cuir iad leis an meascán im uachtar, ag bualadh an t-am ar fad.
Sift sa phlúr agus fillte isteach go réidh le chéile.

Leid an meascán isteach sa stán ullmhaithe, ansin spúnóg sa mhionfheoil, agus é a scaipeadh go cothrom thar an bataire, sula ndéantar é a sprinkling thar an mbarr crumble.

Cuir ar an tseilf is ísle san oigheann é agus bácáil ar feadh 45-50 nóiméad nó go dtí go dtagann donn órga ar a bharr agus go dtagann sceabhach a chuirtear isteach i lár an chíste amach glan. Bain as an oigheann é agus lig dó fuarú sa stán ar feadh 20 nóiméad, ansin scaoilte timpeall na n-imill ag baint úsáide as scian bheag ghéar agus bain taobhanna an stáin sula n-aistrítear an císte go cúramach go pláta freastail.

Dust an císte le go leor siúcra eisin, ansin seirbheáil te le huachtar bhuailtí bog.